-

Markiesstraat 24 Landgraaf

Voormalige woonhuizen die al een geruime tijd leeg stonden door herontwikkeling van de wijk Lichtenberg waren de aanleiding om dit project van start te laten gaan. Mijn voornaamste onderzoeksvraag kwam voort uit de verschillende gedachtes over het atelier als werk plek. Is het als kunstenaar noodzakelijk om een atelier te hebben en welke functie neemt het dan aan? Opslag, werk, denk, ruimte of juist een stukje balast dat je iedere dag mee sleept?  Aan de hand van deze vragen heb ik mijn atelier drie maanden verplaatst naar een van de leegstaande woonhuizen in Landgraaf. Steekproefsgewijs heb ik verzocht verschillende identiteiten die aanwezig waren in de woning te vertalen. Binnen deze vertaling begonnen de woorden 'waarde' en 'authenticiteit' een belangrijke rol te spelen? Want waarom zou je enkel iets veranderen om wille van het veranderen? Om wille van het doen? Soms moeten de dingen de dingen blijven, onaangetast, echt, opeens, zoals je ze ook bewonderd hebt. Want een bewerking zou kunnen betekenen dat de magie verloren gaat. 

 

 Compositie 4, 100x120cm, hout, leer, behang, 2013, Landgraaf

 

Documentatie gerealiseerd werk, 180x340, mes doek, 2013, Landgraaf

Compositie 5, 100x120cm, hout, tape, behang, 2013, Landgraaf

Documentatie gerealiseerd werk, 180x340, mes doek, 2013, Landgraaf